SUPERA EL REPTE GAUDINT DELS TRAMS DE LA RUTA PIRINEXUS 360:

 

Sortint de la ciutat de Girona travessa Olot, creua la frontera pel port d’Ares, passa per Ceret, torna a creuar la frontera i entra de nou a Catalunya per La Jonquera, s’endinsa per la plana de l’Empordà fins arribar al mar, visita Calonge i torna a agafar la ruta del Carrilet fins a tornar a Girona. Aquest itinerari passa per tot tipus de terreny, algun tram asfaltat, molta pista i algun segment urbà.

Els 4 Trams.

De Girona a Olot
· Olot és una ciutat per passejar, plena de petits racons amb encant i un bon punt de sortida de moltes rutes senyalitzades. Una de les propostes és la xarxa de senders Itinerànnia, que ha recuperat camins històrics que unien els pobles de les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. I, a més, no podem oblidar tots els itineraris del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, dels quals destaquem els números 3 i17 que recorren diferents indrets d’interès de la ciutat.
Una altra bona manera de conèixer la comarca de la Garrotxa és en bicicleta. Una de les rutes més destacades  és la Via verda del carrilet, traçat que aprofita el recorregut de l’antic tren d’Olot a Girona (54 km). Les fonts de Sant Roc són el punt de sortida a la ciutat. Aquest té un suau pendent des d’Olot (440 m) fins a Girona (70 m). Amb un desnivell d’1,5%, la Ruta del Carrilet presenta poca dificultat. A banda de la Ruta del carrilet, a la Garrotxa hi ha senyalitzades altres rutes que, a partir de la Via Verda, permeten descobrir el territori en bicicleta.
Una de les visites més singulars quan es visita Olot és l’estadi municipal d’atletisme, situat al costat de la Via Verda, on es practiquen esports com l’atletisme i el rugbi.
D’Olot a La Jonquera
· La Jonquera és un municipi acollidor. El fet d ’estar situat a la frontera l’ha convertit en un poble obert, dinàmic i comercial que permet combinar les activitats lúdiques, de comerç i d’oci amb les vinculades a la natura. Les infraestructures i les instal·lacions turístiques i de serveis han anat augmentant al llarg dels darrers anys, i actualment configuren una àmplia oferta formada per allotjaments de tot tipus, restaurants i altres serveis complementaris. La gran extensió del municipi permet gaudir plenament de la natura i l’entorn de la serra de l’Albera. A peu o en bicicleta, es poden realitzar nombroses excursions i activitats tot visitant esglésies romàniques, monuments megalítics, castells, rius i rierols, així com paisatges naturals diversos. Pel municipi hi passen rutes de senderisme de gran recorregut, com el GR-­‐11, i el GR-­‐2 i el sender de la Via Augusta. També  hi passen la xarxa de senders Itinerànnia i la ruta cicloturística Pirinexus. La Jonquera, a mes disposa d’un refugi excursionista per l’allotjament dels transeünts.
pirinexus350 02
De la Jonquera a Calonge
De  Calonge a Girona
· La ciutat bimil·lenària de Girona gaudeix d’una capacitat d’atracció extraordinària per la seva situació privilegiada, per la seva llarga història i les riqueses artístiques que atresora i per la seva activa vida cultural, comercial i industrial.
Estructurada a partir de dos recintes fortificats, la Força Vella i l’Eixample Medieval, la ciutat històrica conserva una extensió i un nivell d’integritat notables. El Call Jueu, la catedral, la basílica de Sant Feliu, el monestir de Sant Pere de Galligants… són només una mostra dels innombrables monuments i museus que converteixen el Barri Vell de la ciutat en un dels més interesants de Catalunya.
Paral·lelament, amb més del 60% del seu territori catalogat com a espai protegit, Girona és una ciutat privilegiada pel que fa al seu patrimoni natural. La combinació de paisatges forestals, agrícoles i fluvials constitueixen un marc incomparable per a la pràctica de tot tipus d’esports: navegar en caiac pel Ter; recórrer les Gavarres a peu, fent marxa nòrdica o en bicicleta o descobrir les millors rutes ciclistes, són només algunes propostes per descobrir la ciutat d’una manera diferent.

fotografia_girona

T’ESPEREM!!costa-brava-pirineu-girona-680x529logos